Parižanin u Zadru: “Kruh vam je loš, a riba izvrsna!”

U srijedu je Alexandre Devin, 24-godišnji Parižanin, na zadarskom Poluotoku sa skupinom prijatelja razgledao glavni gradski trg, te je rado pristao svoje dojmove podijeliti s novinarom.

− Zadar je prekrasan, ovdje smo tjedan dana i puni smo dojmova. Osobito nam je drago to što u gradu nema previše turista − kazao je pariški student medicine, ne mogavši se načuditi našem komentaru da mi od turista jedva prolazimo kroz grad.

− Onda trebate vidjeti kako to izgleda u Parizu, tamo zaista ne možete nikuda normalno proći… U Zadru ima turista, ali nema gužve. Posebno nas oduševljava to što su plaže u gradu, ne treba putovati do njih. Fantastično je to što i ovdje, u samom centru grada, imate plaže − kazao je Alexandre Devin, koji je s prijateljima odsjeo u hostelu na Boriku.

Devin i njegovi prijatelju kažu da Zadar nije skup, ali da je nezgodno što nigdje ne mogu platiti u eurima.

− Ako me pitate što nam se u Zadru nije svidjelo, odmah ću vam reći dvije stvari: gradski prijevoz autobusima jako je loše organiziran, autobusi ne cirkuliraju u dovoljnom broju i predugo ih se čeka. A drugo, kruh ne valja. Znam da Francuska slovi kao zemlja s najboljim kruhom na svijetu, ali u Zadru bi kruh ipak mogao biti malo bolji. Nigdje nismo pojeli dobar kruh, gdje god smo jeli − kaže pariški student, dodajući da je zato riba izvrsna.

− U Zadru jedemo izvanrednu ribu, na tome svaka pohvala. Pohvalio bih i uslugu, ljudi su simpatični, nasmijani, pristupačni − kazao je Alexandre Devin, koji je s prijateljima prije dolaska u Zadar tjedan dana proveo u Italiji, a odmor će nakon tjedna provedenog u Zadru nastaviti u Sloveniji.

− Vidjet ćemo kako je tamo, no na ovom ljetovanju Zadar nam do sada čvrsto drži prvo mjesto. Vaše je more predivno − rekao je Parižanin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...