Plaće radnicama Adrije kroz predstečajnu nagodbu

Po mojim informacijama, vjerovnici su prihvatili da plaće i sve ono što radnice Adrije d.d. potražuju bude uključeno u predstečajnu nagodbu, izjavio je jučer u Zadru ministar rada Mirando Mrsić te dodao kako se nada da će predstečajna nagodba proći i da će radnice Adrije d.d. dobiti zaslužene plaće.

– O tome što će se dalje događati, vidjet ćemo, ali posve je izvjesno da Adrija ima mogućnost rada, ima tržište i poznatog kupca, a na Vladi je da to održi i zato se Ministarstvo financija aktivno uključilo u tu priču, kazao je.

Komentirajući najavljeni štrajk medicinskih sestara, ministar je naglasio da je on legitiman, ali da sa štrajkom ili bez njega treba sjesti za stol i razgovarati jer se ne može tražiti nemoguće, nešto što nije dobro ni za jednu ni za drugu stranu.

Ministar se osvrnuo i na porast broja nezaposlenih unatoč turističkoj sezoni zahvaljujući kojoj su mnogi pronašli posao.

– To je uobičajeni tijek nezaposlenosti u Hrvatskoj, sličnu situaciju imali smo i prošlog ljeta jer sada na zavod dolaze ljudi koji se nisu uspjeli zaposliti u sezoni, a završili su školovanje. Ono što nam je drago jest da vidimo porast zapošljavanja i u građevini i u prehrambenoj industriji, u onim dijelovima koji bi trebali ostati aktivni i nakon sezone, zaključio je ministar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...