Predstavljen nasljednik Nexusa 7

Na prezentaciji Sundara Pichaija, Google je i službeno objavio nasljednika jako popularnog sedam inčnog Android tableta, koji smo nabavljali za relativno sitan novac, a uživali u njemu sasvim dovoljno. Ime novog uređaja zasad ostaje isto – Nexus 7.

No, osim gotovo iste cijene i identičnog imena, sve drugo je novo. Na početku prodaje (od 30. srpnja) novi Nexus 7 dolazit će s Androidom 4.3, prikazanom na sedam inča ekrana, ali i mnogo višoj 1920×1200 rezoluciji s novom gustoćom od 323 piksela po inču, što je više od rezolucije dostupne na Retina iPadima (264 PPI) i 30% više boja.

U samom uređaju više se neće nalaziti Nvidjina Tegra, nego 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro. Osnovna verzija uključivat će 2 GB radne memorije i standardnih 16 GB spremišne memorije. Ako poželite 32 GB memorije, uređaj će vas koštati 269 dolara, a LTE verzija 349. Samo kućište je nešto veće, lakše i tanje, a fotografima nudi HD rezoluciju na prednjoj i 5 megapiksela stražnje kamere, te uobičajenu podršku za 2,4 i 5 GHz WiFi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...