Procesiju promatralo mnoštvo turista

U povodu svetkovine Gospe od Karmela, nebeske zaštitnice Turnja središnje misno slavlje, ispred istoimene crkve iz 15. stoljeća, u zajedništvu sa župnikom don Marinkom Duvnjakom i subraćom svećenicima, među njima i dvoje mladomisnika, don Rokom Smokrovićem i don Damirom Šehićem predvodio je, također mladomisnik don Luka Berović koji na svećeničku službu odlazi u Beč.

Više tisuća vjernika iz Turnja, okolnih naselja i cijele Zadarske nadbiskupije, pohodilo je župnu crkvu Gospe Karmelske ususret Majci Božjoj, Gospi od Karmela, kako bi im donijela blagoslov i mir! Na središnjem misnim slavlju svečanom ugođaju je pridonio župni zbor pod ravnanjem sestre Radislave.

– Puno je ljudi u depresiji, razočarano i tužno. Nije bilo kiše, suša je, nedostaje vode, Duha Svetoga. Bog želi reći ‘nisam te napustio’, nitko tako vjerno ne čuva Turanj, ali i hrvatski narod kao Bog, kao Majka Marija, kazao je.

Početak gotovo kilometarske procesije s Gospinim kipom kroz Turanj označila su crkvena zvona. Gospin kip su nosili Ivan Matković, Martin Mišulić, Nikola Deković i Marko Kadija. Postaja je tradicionalno bila na turanjskoj rivi.

Nakon veličanstvene procesije koju je promatralo i mnoštvo turista don Luka Berović je djeci udijelio Božji blagoslov. Potom se već tradicionalno u pobožnosti dodirivao i ljubio kip Gospe od Karmela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...