Protiv koncesije i prodaje

Prodaja državne imovine i davanje u koncesiju bile su glavne teme jučerašnje tiskovne konferencije HSP-a dr. Ante Starčević. Nakon što je dan ranije Akcija mladih izrazila negodovanje zbog Vladinog plana s državnom imovinom, to su učinili i pravaši. Pravaši su, također protiv davanja u koncesiju autocesta, a posebno protiv prodaje Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja, jedinih dvaju ozbiljnih sudionika na hrvatskom financijskom tržištu u rukama hrvatske države.

– Dosta je bilo da političari misle samo na sebe i neka počnu misliti na druge i ono što će ostati iza njih. Pozivam Vladu RH da preispita svoje odluke, prestanu robijati krupnom kapitalu i interesnim skupinama. Neka raspišu referendum na kojem će im građani ove zemlje jasno reći što misle o prodaji državne imovine. Neka počnu stvarati nove vrijednosti, a ne prodajom krpati proračunske rupe, rekao je dopredsjednik HSP-a dr. Ante Starčević i zadarski dožupan Rudolf Dvorski.

Dvorski podsjeća kako su hrvatski građani izgradili autoceste, a sada bi ih država dala 50 godina u koncesiju. Po njemu je to nedopustivo. Za njega je, također apsurdna prodaja Croatia osiguranja koje drži 34 posto tržišta, rade s dobiti i pune državni proračun.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...