Scenskim spektakl zatvara 5. dane vitezova vranskih

Scenskim spektaklom na plaži Janice danas (nedjelja) završavaju ovogodišnji 5. dani vitezova vranskih koji su se od četvrtka 18. srpnja održavali u Pakoštanima u organizaciji turističke zajednice.

U sklopu ovog povijesno-turističkog spektakla, u staroj utvrdi srednjovjekovnog templarskog hrama u Vrani, koji je jedan od rijetkih sačuvanih u Europi, podignuti su srednjovjekovni tabori.

Posjetitelji su mogli uživati u dnevnim i noćnim viteškim turnirima, te u pripremi srednjovjekovnih specijaliteta koje su jeli vitezovi i templari s namirnicama koje su se tada koristile i pripremale u glinenim posudama.

Uvertira u samo događanje bila je velika noćna bitka u luci s originalnom galijom, srednjovjekovnim topništvom i vatrenim oružjem.

Cijeli događaj odvijao se podno Maškovića hana, te srednjovjekovne Gradine gdje se postavio veliki tabor, borilište, prostor za srednjovjekovnu kuhinju i obrte.

Kako se radi o pravom povijesnom spektaklu, posjetitelji su mogli vidjeti izuzetno bogate srednjovjekovne bitke, konjaničke predstave, streličare, mačevaoce, sokolare, žonglere, srednjovjekovnu kuhinju, obrte, radionice te školu glagoljice.

U četverodnevnom programu gostovale su viteške skupine iz Slovenije, Mađarske, Slovačke i Češke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...