Sve je spremno za ovogodišnji KalelargArt

Festival ulične umjetnosti, KalelargArt počinje večeras, a nositelji programa su splitski Saraswati Project.

Publiku na križanju Arheološkog muzeja i Boutique Hostela Forum očekuje istinski glazbeno-scenski spektakl, jer Saraswati Project koji čini 7 mladih umjetnika izvodi predstavu „Imaginarium” u kojoj kombiniraju world-ethno-fusion-ambijentalnu glazbu s orijentalnom i jazz glazbom. U autorskim kompozicijama sviraju na instrumentima kao što su didgeridoo, klarinet, violina, gitara i perkusije, a publika će imati priliku vidjeti i jedinstvene plesove, zračne vještine i žongliranje vatrom uz neizbježnu interakciju s prolaznicima.

Osim toga će, kako je najavljeno, u blizini DM-a na Kalelargi biti postavljena i likovna instalacija, odnosno štafelaj, na kojemu će i prolaznici moći oslikavati povijesne konture Zadra.

Vrhunac cijelog festivala je nedjelja kada će Saraswati izvesti predstavu „Movimento de la Nada” u kojoj akrobatski tim pleše capoieru, trbušni ples, žongliraju s vatrom i izvode razne plesne forme inspirirani dvadesetima i ragtime glazbom, no opet spojeni u jedinstvenu kompoziciju s elektronikom i primjesama orijentalnih melodija. Osim njih nastupa i Šibenik Percussion Orchestra „Keepers of the Rhythm”, a večer će zaokružiti zajedničkim nastupom u svojevrsnom performance-u na prozorima Boutique hostela koji tu večer proslavlja i prvi rođendan te je najavljen i konobar na štulama koji će prolaznicima dijeliti koktele u bojama hostela – plavoj i narančastoj.

Martina Knežević, zadužena za Odnose s javnošću Boutique Hostela Forum kazala je kako su oni fokusirani posebno na nedjelju, kada je rođendan te da će nakon lanjskog spektakla s Dječacima i ABOP-om, ove godine na prozorima biti još veći show, a sve će kamerama zabilježiti i dvojac iz Kreathia studia – Igor Goić i Marino Grgurev.

Program počinje u 21.00 sat.

 

27.07.subota

21.15 – 22.35 Predstava “Imaginarium”

22.50 – 23.20 animacija kroz vatre, ples, bubnjeve+ likovna konstrukcija sa 3 animatora (između stupova kod dm-a) sa 2-3 animatora

 

28.07. nedjelja

21:00- 21:30 Percussion Orchestra – performance na kantunu kod Dally-ja
21.30 – 22.45 Saraswati + Movimiento de la NADA
22.45 – 23.00 Percussion Orchestra – performance ispod prozora
23.00 – 23.20/23.30 Saraswati – animacija na prozorima

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...