Turistička sezona na vrhuncu

Kroz zračnu luku Zadar ovoga će vikenda proći 13 tisuća putnika. I u zadarskoj trajektnoj luci vrlo gust promet – samo jutros brodom iz Ancone stiglo je više od tisuću putnika.

Zračna luka Zadar nastavlja rušiti rekorde. Ove godine očekuje porast na pola milijuna putnika, čime bi postala četvrta zračna luka po opsegu prometa u Hrvatskoj. Uz još jedan udarni vikend na najboljem su putu da taj cilj i ostvare. Ovoga vikenda kroz zadarsku Zračnu luku proći će oko 13 tisuća putnika. Danas očekuju 35 zrakoplova uglavnom komercijalnih te nešto privatne i bussines avijacije. Udarni vikend lakše se podnosi uz dobru organizaciju – ističe Ivona Kraljev iz Zračne luke Zadar:

” Zakljućno sa sutrašnjim danom očekujemo da će kroz Zračnu luku Zadar proći sveukupno 13 tisuća putnika. Očekujemo da će biti oko 160 operacija slijetanja i polijetanja. Slično je kao i prošloga vikenda no ipak mislim da će tijekom ovoga vikenda biti par stotina putnika više. Najviše ih je iz destinacija s područja Skandinavije , Švedske uglavnom, a dosta ih je i iz njemačkih destinacija. Subota nam je udaran dan , uz ponedjeljak i petak, tako da smo u te dane u punoj pripravnosti. ” – kazala je Ivona Kraljev.

Očekivano gužve u prometu i u zadarskoj trajektnoj luci. Desetak vozila jutros nije stalo u trajekt za Brbinj na Dugom otoku, morali su pričekati slijedeću liniju koja je krenula u podne iz Zadra. Duge su kolone na liniji Zadar- Preko, u oba smjera, puni su trajekti danas plovili i prema Molatu i Ižu.

Iz Ancone je jučer u Zadar stiglo 1040 putnika, mahom mlađih gostiju koji su se uputili dalje prema otoku Pagu i popularnom Zrću.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...