Ugrizla ga riđovka. Umalo umro jer hitna nije imala goriva!

Samo nekoliko minuta dijelilo je Časlava Rakića (47) od smrti nakon što ga je ugrizla otrovnica riđovka. Nesretnog muškarca ugrizla je zmija dugačka oko jedan metar dok je u srbijanskom selu Rečica u voćnjaku brao šljive, javlja Blic.

– Oko podneva išao sam sa suprugom brati šljive. Ona je išla naprijed, a ja iza nje. Kada smo stigli do šljivika, osjetio sam jaku bol u lijevoj nozi iznad skočnog zgloba. Prvo sam pomislio da sam se ubo na neki trn ili koprivu, ali onda sam vidio zmiju koja se bacila ispred mene i zamakla u travu. Sve se dogodilo za nekoliko trenutaka, a ja pretpostavljam da je zmiju nagazila supruga pa je ona onda ugrizla mene – prepričao je Časlav.

Prisebni muškarac odmah je podvezao ranu te se zaputio prema kući da bi pozvao pomoć. Kaže kako u početku nije osjetio ništa, ali je s vremenom postajalo gore te je osjećao užasnu toplinu i mučninu u trbuhu. Trčao je punih kilometar i potom se srušio ispred kućnog praga. Ukućani su potom pozvali Hitnu pomoć, no onda je uslijedio šok.

– Hitna pomoć u Žitorađi savjetovala im je da pronađu nekoga i da me što prije prevezu jer oni nemaju vozilo, ali ni gorivo kako bi došli i pružili mi pomoć. Tada je moja supruga pozvala sina koji me je odvezao u Dom zdravlja u Žitorađi, odakle su me odmah prevezli u Hitni centar prokupačke bolnice – prepričao je Časlav. Liječnici su mu dali serum protiv zmijskog ugriza te ga, zbog pogoršanog stanja, smjestili na odjel intenzivne njege. Potvrdili su da je imao sreće te da je mogao i preminuti da je došao malo kasnije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...