Upao na izložbu dijamanata i Putinovom prijatelju ukrao dragulje od 40 milijuna eura!

A pravu filmsku pljačku nema prikladnijeg mjesta od Cannesa, poprišta najpoznatijeg svjetskog festivala filma. A upravo kao u filmu izgledalo je ono što se oko podneva zbivalo u luksuznom kanskom hotelu Carlton.

Naoružani muškarac usred bijela dana upao je u hotel, u kojem je upravo traje izložba rijetkog i skupocjenog dragog kamenja. Pobjegao je s kovčegom punim dijamanata. Ukupna vrijednost ukradenih dragulja je oko 40 milijuna eura!

Opljačkali Putinovog prijatelja

Izvor iz policije novinarima u Cannesu je, kako prenosi britanski The Sun, kazao da je lopov u hotel ušao sam. No, vjeruje se da je imao barem jednog pomagača koji je čekao izvan hotela da ga nakon obavljene pljačke odvede na sigurno. Izložbu dragog kamenja u Carltonu organizirao je Leviev, firma koja se specijalizira za trgovinu dijamantima, a podružnice ima u Londonu, New Yorku, Dubaiju i Singapuru. Vlasnik firme je Lev Leviev, ruski milijarder s londonskom adresom, vrlo blizak prijatelj Vladimira Putina.

Cannes na meti lopova

Ovo je samo najnovija u nizu spektakularnih pljački nakita u Cannesu. Materijalna šteta, doduše, ovoga je puta ipak nešto veća nego inače. U svibnju ove godine iz hotelskog sefa ukradeni su dragulju vrijedni oko milijun eura. Par dana kasnije ogrlica vrijedna oko dva milijuna eura nestala je za vrijeme prijema u Hotelu du Cap-Eden-Roc.

Dobro organizirani lopovi vrlo često na meti imaju trgovine i butike u Cannesu. Kod riješenih slučajeva uglavnom bi se pokazalo da su pljačkaši imali suradnika “unutra”, nekog od zaposlenika lokala kojeg pikiraju, a koji bi im pomogao da izvedu pljačku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...