Uprava potpisala ostavku, Tankersku plovidbu vodi Mario Pavić

Tankerska plovidba Zadar od jutra 1. srpnja (ponedjeljak) ima novu upravu, a čini je jedan čovjek – Mario Pavić, a dosadašnja tri člana uprave podnijela su  neopozivu ostavku.

Jutro 1. srpnja u Zadru i na zadarskoj Kalelargi (koja uvijek sve zna) nije prošlo u komentarima hrvatskog ulaska u Europsku uniju već u govorkanju o tome da se nešto događa u najvećoj zadarskoj tvrtki ujedno i najvećoj brodarskoj kompaniji u zemlji – Tankerskoj plovidbi. Službenu informaciju nije trebalo dugo čekati:

– Nadzorni odbor društva Tankerske plovidbe je na svojoj sjednici održanoj 1. srpnja 2013. prihvatio neopozive ostavke predsjednika Uprave Lenka Milina i postojećih članova Uprave društva Ivice Čičmir-Vestića te Joška Jurina, koja stupa na snagu na dan 1. srpnja 2013. Za predsjednika Uprave i jedinog člana Uprave Tankerske Plovidbe d.d. Zadar, s mandatom od dvije godine, imenuje se Mario Pavić, magistar inženjer pomorskog menadžmenta iz Zadra, glasilo je priopćenje koje je uz poštovanje regula objavljeno već prije podne na stranicama Zagrebačke burze, a gotovo istovremeno i na web stranicama Tankerske plovidbe Zadar.

Kratko poslije prvih informacija, a bez dodatnih informacija od spomenutih osoba, pristiglo je novo šire Priopćenje za javnost.

– Velika kriza koja je od 2008. pogodila svjetsku privredu, a posebice pomorstvo još je uvijek prisutna. Skoro sva brodarska društva posluju s gubitkom, a mnoge su brodarske tvrtke bankrotirale ili su u procesu financijskog restrukturiranja. Uzrok krize je višak ponude brodskih prijevoza nad ponudom i to procjenjuje se od 30%. Za oporavak brodarstva ključno je uspostavljanje ravnoteže ponude i potražnje. Uz višak postojećih brodova, zabrinjava razmjerno veliko naručivanje novih brodova – suvremene tehnologije koji štede gorivo i čuvaju okoliš. Iako je klasični bankovni  kredit manje dostupan, s jedne strane ulagači, a s druge države s jakom brodograđevnom industrijom daju sredstva za financiranje gradnje novih brodova. Tankerska plovidba je stvorila zalihe i poduzela određene mjere za krizna vremena, međutim, kriza se stalno produžava i potrebno je uvesti dodatne mjere za poslovanje i financijsku konsolidaciju. U tu svrhu učinjen je plan aktivnosti. S obzirom na velike napore koje će biti potrebno ulagati zaključeno je da bi bilo korisno imenovati mlađe ljude na poslovodne funkcije.

S tim u vezi Uprava Tankerske predložila je da odstupi kako bi se otvorio prostor mlađim ljudima. Nadzorni odbor je prihvatio ostavke sva tri člana Uprave, te je na mjesto novog predsjednika Uprave imenovao gospodina Marija Pavića, kao jedinog člana Uprave a koji će biti zadužen za provođenje pripremljenog plana, a slijedile su informacije s podacima životopisa novog predsjednika Uprave.

Mario Pavić koji široj javnosti nije značajnije poznat, a riječ je o dosadašnjem voditelju londonske tvrtke Tankerske plovidbe, pomoračkom kadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...