Uz projekt “Pokreni se!” Zadrani pozdravili zdrav život

Zadar je jutros na najljepšim gradskim lokacijama Pozdravu suncu i Morskim orguljama ugostio projekt “Pokreni se!” Tik uz more Zdrani i njihovi gosti odradili su prvi trening pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Njih 40-ak pratilo je svaki pokret voditelja kineziološkog tima Marija Anića Kremića koji ih je uz pomoć još dvoje trenera proveo kroz dinamične vježbe koje kanije mogu i samostalno raditi.

Pozdrav Suncu prva je lokacija putem koje je u sportskoj razglednici svijetu predstavljeno Jadransko more, prepoznatljivi biser Hrvatske, toliko hvaljen u svijetu. Projekt su prepoznali i podržali zadarski sportaši, među kojima su bili košarkaš Tomislav Zupčić te odbojkašica Barbara Jelić Ružić, njima se pridružio i poznati zadarski glumac Duško Morinić.

U ime gradonačelnika Božidara Kalmete, okupljenima se obratila Snježana Jurinić, predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra, istaknuvši kako je veseli što može vidjeti toliko Zadrana koji su odlučili pozdraviti dan vježbajući.

– Prepoznavši ovaj projekt Zadar je dokazao da nije samo grad turizma nego i sporta. Nadam se da će te i u budućnosti nastaviti s vježbanjem i zdravim životom, rekla je Jurinić.

Projekt “Pokreni se!” nakon Zadra gostuje na Hvaru i u Zagrebu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...