Za prvu momčad upola manje novca

Branko Skroče, sportski direktor KK Zadar najavio je ‘koliko toliko’ konkurentan sastav prve momčadi za novu sezonu ABA lige.

U kojoj će mjeri u slaganju momčadi koja može odgovoriti takvim izazovima čelni ljudi kluba imati uspjeha valja tek vidjeti. Naime, novca za slaganje rostera je upola manje nego prošle sezone kada je utrošeno 8,5 do 9 milijuna kuna. Podsjetimo, s toliko vrijednim sastavom Zadar je tek posljednjem kolu Zadar je izbjegao ispadanje iz lige.

Ovih dana intenzivirali su se sastanci Nadzornog odbora na ovu temu. Pregovori s igračima i menadžerima su u tijeku. Konkretnih informacija za sada nema, no zna se da Zadrani žele dovesti kvalitetne igrače na poziciji jedinice i petice (vjerojatno strance) i nekoliko ‘klupskih’ domaćih igrača, dok će ostatak rostera popuniti mladi zadarski igrači.

Greške u odabiru ne bi smjelo biti, a prethodnih godina, pa i prošle ih je bilo. Pogreške su moguće, ali u Zadru i prečeste. Igrači dobiju ugovor, a svojim igrama ne opravdaju novac koje im ugovor zajamčen.

Do početka priperema ostalo je 15 dana, do tada bi glavnina momčadi trebala biti na okupu te je posve jasno kako su u ovim vrućim danima čelnicima KK Zadra potrebne  hladne glave i mudre odluke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...