Zadranin ispekao jaje na suncu!

Jaje ispečeno na suncu

Dok se većina stanovnika od vrućine skriva u hladovini doma ili se rashlađuje po rijekama i morima, čitatelj tportala iz Zadra odlučio je iskoristiti +30 i sunce te napraviti ‘eko’ jaje na oko.

U zaleđu Zadra jučer je bilo toliko vruće da se jaje bez problema ispeklo na suncu. Naime, temperatura zraka u hladu je iznosila 36° Celzijusa, dok je na suncu prelazila i 50°C.

Čitatelj tportala iz Zadra nam je opisao i kako se jaje peklo.

‘Najprije sam uzeo jedan stari lim za pečenje (zbog crne boje) te sam ga izložio direktnoj sunčevoj svjetlosti. Nakon par minuta lim se zagrijao pa sam razbio jedno jaje i ostavio na suncu da vidimo što će se dešavati. Već nakon par minuta rubni dijelovi bjelanjka počeli su se sušiti, a nakon pola sata rubni djelovi su se lagano počeli peći’, prepričao nam je Zadranin.

Nakon 1,5 sata jaje je već bilo napola pečeno. ‘Temperatura zraka tada je pala za 2°C i iznosila je 34°C. Nakon tri sata izlaganja jajeta na suncu, ono je bilo pečeno. Dodatnih 30 sekundi i jaje je posluženo za jelo’, pohvalio se Zadranin.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...