Zadranin uhićen i kazneno prijavljen zbog “napada” na Gradsku upravu

Zadarska policija otkrila je i kazneno prijavila izgrednika koji je u subotu ujutro na Narodnom trgu iskalio svoj bijes na prozoru zgrade Gradske uprave.

Riječ je o starom policijskom znancu, registriranom ovisniku Z. O. u dobi od 49 godina, koji je oko 6.50 sati kamenom razbio staklo na krilu prozora jednog gradskog ureda. Što se krije iza ovog “ataka” na gradske vlasti, nije poznato.

Policija je na mjestu događaja napravila očevid kojim je utvrđena materijalna šteta u visini od petsto kuna nakon čega je protiv Z. O. podnijet optužni prijedlog.

Posljednji put zgrada na Narodnom trgu našla se na meti nezadovoljnika u prosincu prošle godine. Tada su, nezadovoljni potezima gradskih oca pred ulazom u zgradu Grada Zadra prosvjedovali stanari tzv. Galićevih zgrada u Diklu. Nezadovoljnici su svoje mišljenje prvo istaknuli na transparentima, potom su te slogane izvikivali da bi na koncu na pročelje zgrade “otisnuli” i nekoliko pečata – jajima.

Brojni Zadrani pamte i ispad jednoga hrvatskog branitelja koji je u lipnju 2007. godine na prozor u prizemlju zgrade gradskog Poglavarstva bacio stolicu. Bio je to njegov način na koji je iskazao nezadovoljstvo zbog neriješenog stambenog pitanja, a isti motiv imao je i branitelj koji je mirno, s transparentom u ruci, dva dana u punoj satnici od 8 do 16 odstajao pred ulazom u zgradu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...