Zadranke i Zadrani znaju prepoznati kvalitetan domaći dizajn

Jedna od najcjenjenijih i najdugovječnijih hrvatskih modnih dizajnerica Loredana Bahorić u četvrtak je kratko svratila u Zadar u posjetu prijateljici i poslovnoj suradnici Zizi Kurtin. U društvu sina Tomislava Bahorića, koji je također prije nekoliko godina krenuo majčinim stopama i počeo se vrlo uspješno baviti dizajnom odjeće, Loredana je kratki izlet iz rodnog joj Šibenika u Zadar iskoristila da sa Zizi dogovori neke poslovne pojedinosti.

Široj javnosti Loredana je poznata kao kreatorica koja stoji iza vlastitog modnog brenda Charlie Design, koji ove godine puni 26 godina postojanja. Charlie Design odlikuje bezvremenost, modeli koji ne podliježu sezonskim modnim diktatima, što je Loredani priskrbilo brojna priznanja struke, a dakako i zadovoljne mušterije, dio kojih sačinjavaju i Zadranke.

– Zadovoljana sam kako su Zadranke prihvatile Charlie Design, pohvalila nam se Loredana. A zadovoljan je i sin Tomislav čije se kolekcije također mogu naći u Zadru. On za razliku od majke dizajnira za muškarce te svaku novu kolekciju predstavlja na prestižnom Cro-a-porteru. Ne preskače ni atraktivne reklamne kampanje u fokusu koje je ove sezone bio glumac Livio Badurina. Za vizualni indentitet Charlie Designa ove godine, pak, bila je zaslužna zadarska fotografkinja Mare Milin koja je osmislila upečatljivu kampanju »The time of innocence s-s 013«, upotrijebivši, za današnje prilike svakako neuobičajenu praksu izrade fotografija bez photoshopa. Rezultat su bile senzualne crno bijele fotografije, arhaične atmosfere dvije manekenke Eme Krot i Helene Babić iz zadarske modne agencije Colors.

Loredana se nakon Zadra vraća u Šibenik, a Tomislav ide za Istru. Pred odlazak Tomislav je kratko komentirao da je, kao i majka, i on zadovoljan zanimanjem Zadrana za njegove kreacije te im poručio da se ne ustručavaju biti modno odvažni te se dakako okrenuti domaćem modnom dizajnu koji itekako ima što za ponuditi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...