Zastupnici idu na dvomjesečni godišnji, jesu li ga zaslužili?

Zastupnici u Saboru okupit će se na posljednjoj sjednici prije ljetne stanke od dva mjeseca. Ne pamti se kada je zadnji put Sabor radio baš na posljednji Ustavom određen dan, 15. srpnja.

Prije nego odu na godišnji odmor koji traje najmanje dva mjeseca, saborski će zastupnici glasovati o prijedlozima zakona o kojima su raspravljali prošlog tjedna. Jedna od točaka o kojoj glasuju danas je imenovanje ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića na mjesto potpredsjednika Vlade.

Ostojića su prošli tjedan na sjednici Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav saslušali zastupnici, a predstavio premijer Zoran Milanović. “Radi se o čovjeku koji ima veliko političko i upravno iskustvo, koji je aktualni ministar unutarnjih poslova i čije se nadležnosti odnose prvenstveno na unutarnje poslove i, što nećemo formalno isticati, ulazak u Schengen. To je naš politički cilj”, naglasio je Milanović.

SDP-ova inicijativa za izmjenom Ustava kako bi se uvela odredba o nezastarijevanju političkih ubojstava u petak je propala, pa će to pitanje čekati jesen. Glavni koalicijski partneri, SDP i HNS stoga imaju cijelo ljeto da se dogovore budući da narodnjaci zasada ne pristaju na mijenjanje Ustava jer tvrde da se potrebne promjene mogu učiniti i zakonom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...