Župan otvorio izložbu projekata financiranih u predpristupnom razdoblju

Župan Stipe Zrilić službeno je otvorio izložbu svih projekata financiranih u predpristupnom razdoblju s područja Zadarske županije.

Izložba je postavljena u lapidariju Muzeja grada Zadra na Poljani pape Aleksandra III.

– Europa je bila kod nas i do sada, a danas kad smo i službeno postali članicom Europske unije, postavljanjem izložbe svih projekata financiranih u predpristupnom razdoblju s područja Zadarske županije pokazali smo kako smo se za to članstvo i dobro pripremali. Riječ je o 73 projekta financirana sredstvima Europske unije s područja Zadarske županije čija je vrijednost oko 52,25 milijuna eura, kazao je župan Zrilić.

Projekti koji se mogu vidjeti na izložbi pripremljeni su i implementirani od strane čitavog niza lokalnih institucija, jedinica lokalne i regionalne samouprave, organizacija civilnog društva, državnih ustanova, muzeja, knjižnica, privatnih poduzetnika, obrazovno-odgojnih ustanova, itd.  Navedene institucije sudjelovale su u pripremi i provedbi projekata kao nositelji, partneri ili suradnici i time su u znatnoj mjeri, uz financijsku korist postigli i rezultat povećane razine kapaciteta za povlačenje sredstava iz dostupnih programa Europske unije te provedbe projekata po standardima i pravilima europskih procedura.

Od poznatijih projekata izdvojimo Una – Spring of Life, Zeleni otoci, GuardEn, obnova Maškovića hana, projekte razminiranja, vodovoda Lisičić – Buković; Podgradina, Zemunik – Škabrnja, bibliobus, Održivi razvoj turizma u Parku prirode Vransko jezero…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...