Župan Zrilić: “Nadam se da će nam ovaj ulazak donijeti bolji život”

Kao i na svim graničnim prijelazima, tako je i na pomorskom graničnom prijelazu, na Istarskoj obali u Zadru, točno u ponoć podignuta zastava Europske unije te otkrivena ploče s natpisom EU. Svečanosti su nazočili službenici Policijske uprave zadarske, na čelu s ravnateljem Nevenom Paškalinom, župan zadarski Stipe Zrilić, dogradonačelnik Zvonimir Vrančić, partneri iz Carine te brojni građani.

Prvi se, nakon svečanog podizanja zastave EU na jarbol, uz intoniranje Ode radosti i otkrivanje ploče s natpisom EU, nazočnima obratio ravnatelj Paškalin ističući svoje zadovoljstvo razvojem Hrvatske, uz riječi; “Možda samo veličinom i brojem mali, ali smo ponosom veliki”.

Svoje zadovoljstvo ulaskom u Europsku uniju potvrdio je i dogradonačenik Vrančić, osvrćući se na neka gorka povijesna iskustva, ali i predviđajući pozitivne promijene koje očekuju građane Hrvatske ulaskom u EU.

Stav o ovom, za Hrvatsku, povijesnom događaju govorio je i Stipe Zrilić, župan Zadarske županije, stavivši pritom naglasak na opći boljitak koji nas očekuje.

– Nakon samostalnosti Republike Hrvatske jedan od strateških ciljeva političkog vodstava bio je ulazak u Europsku uniju, to se sad, nakon dugo vremena i događa. Svi znamo što je Europska unija, da je to zajednica država koje su razvijene u svakom smislu, gospodarskom, demokratskom i socijalnom. Tako se i mi nadamo da će ulazak Republike Hrvatske u EU donijeti boljitak hrvatskim građanima, pritom mislimo prvenstveno na građane koji žive na ovom našem području, kazao je Zrilić te dodao:

– Ovo je trenutak u kojem smo svi zajedno radosni i ponosni. Bio sam radostan kada samo stvarali Hrvatsku, ali sam i sad jako sretan kada ulazimo u Europsku uniju. Nadam se da će nam ovaj ulazak donijeti bolji život. Naravno, to neće doći samo od sebe nego se moramo svi zajedno potruditi da to tako i bude.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...