Koncert 2Cellos – glazbena večer za pamćenje

Da ih se može usporediti s bilo kim drugim vjerojatno ne bi tako vješto zarobljavali emocije publike bilo gdje da nastupaju. Luka Šulić i Stjepan Hauser sinoć su na zadarskom Forumu publici dokazali zašto njihov glazbeni put pomno prate obožavatelji diljem svijeta i brojni svjetski glazbenici s kojima su već nastupali.

Premda je zadarska publika na početku pomalo bojazno pljeskala, tek po sredini koncerta atmosfera se užarila, i to na zagovor Luke i Stjepana koji su se trudili održavati stalnu interakciju s publikom. Od obrade pjesme ''Smooth criminal'' Michaela Jacksona, preko pjesama Time of your life (Green day), "With or without you" (U2) te "Welcome to the jungle" (Guns'n' Roses), ovaj proslavljeni violončelistički dvojac jednostavno je na sat i pol, koliko je koncert trajao, zarobio Zadrane i njihove goste. Premda su se na glazbenom repertoaru još našli AC/DC, Nirvana, Red hot chilli peppers, Karl Jenkins, ali i ponešto od njihovih skladbi kao što je "The book of love".

Izvrstan i skoro neobjašnjiv spoj poznate klasike i  dodirljive suvremene glazbe, uz pratnju mladog bubnjara Dušana Kranjca, svaku minutu izvedbe učinio je tako snažnim odjekom koji je morao biti nagrađen najsnažnijim pljeskom.

Dečki su se na početku koncerta prisjetili kako Zadar i jest zaslužan što je nastao 2Cellos jer upravo u crkvi Sv. Donata su se i upoznali prije 12 godina kada su zasebno nastupali na Glazbenim večerima.

- Tu sam prvi put čuo Luku i bio je loš, uz smijeh se Stjepan obratio publici.

- Već sam tada imao u glavi projekt 2Cellos, samo sam tražio još jednog luđaka. Bio je to sudbonosni trenutak. Tu je sve započelo, u Zadru, kazao je.

Nakon koncerta Luka i Stjepan su se družili s obožavateljima, u sklopu kojeg su potpisivali CD-e.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...