33. Raspivano Bibinje

“Raspivano Bibinje“ tradicionalna je manifestacija susreta klapa koja se u Bibinjama održava još od daleke 1977. godine, te traje sve do danas do kada su održana 32. susreta. Riječ je o manifestaciji na kojoj se njeguje izvorna klapska pjesma i pjevanje a capella, kakvo se u Bibinjama pjeva desetljećima. Ovaj veliki kulturni i turistički događaj okuplja vrsne muške i ženske vokalne sastave s područja cijele Dalmacije, ali i šire. Susret čiji su sinonimi opuštenost, dalmatinski štih, klapska borba za pljesak i bis te zajedničko druženje, poslije Omiša i Skradina najstariji je na hrvatskom priobalju

Velika imena klapske estrade, vrhunska klapska glazba, odlična organizacija i pravi dalmatinski ugođaj, sve su to sinonimi za 33. „Raspivano Bibinje“ koje će se održati u rustikalnom ambijentu Trga sri sela, odmah nakon loncijanja zvona na crkvi Sv. Roka .

Po rasporedu susret traje dva dana: prva večer bit će u petak 9. kolovoza , a druga u subotu 10. kolovoza s početkom u 20:30 h na Trgu Sri sela u Bibinjama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...