OVOGODIŠNJE TURISTIČKO LJETO U ZNAKU PLUSOVA

Biograd: “Pravimo štrudlu od maraške dugu 1200 m za Guinnessa!”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Na 35,5 stupnjeva Celzijevih Biograd na Moru turistički živi punom snagom. U gradu je 14 tisuća turista. Pun je ko šipak, što bi se reklo. Biograd i ovoga ljeta ima stalni rast, a za razliku od drugih turističkih destinacija kod nas, čak i domaći turisti tamo bilježe – plusove, odnosno porast dolazaka i noćenja u odnosu na prošlu godinu.

– Srpanj smo završili s rastom, lipanj isto tako, prvih sedam mjeseci također imamo pozitivni rezultat, tako da možemo zbilja biti zadovoljni. Biograd je prepoznat kao destinacija, svakoga dana imamo mnoštvo upita za dolazak i smještaj, kapaciteti su dobro popunjeni, kako hoteli, tako i kućna radinost, kampovi, marine.

Svake večeri imamo razna događanja, imali smo Festival mladih, zatim razne folklorne večeri, nastupe klapa, estradnih zvijezda, razna događanja koja organiziraju pubovi i klubovi. Pripremamo i jednu stvar za Guinnessovu knjigu rekorda – biogradsku štrudlu dugu 1200 metara, nadjevenu našom višnjom maraškom po kojoj je naš kraj jedinstven i prepoznatljiv u čitavom svijetu.

Taj događaj pripremamo za rujan, u suradnji s tvornicom “Maraska”, našim pekarima, ugostiteljskim školama. Želja nam je promovirati biogradski turizam i gastronomiju, ali i višnju marašku, nešto što je naše i iznimno vrijedno – kaže direktor Turističke zajednice Biograda Ivo Eškinja dodajući kako bi se osim savijače s višnjom maraskom promovirala i pića od maraški, slastice, napolitanke, razni likeri, naravno uz neizostavni Maraschino…

– Ne postoji rekord s tolikom štrudlom s nadjevom od višnje maraške. Uspijemo li ga oboriti, bilo bi to zbilja izvrsno za promociju našega turizma u svijetu – kaže neumorni Eškinja koji i u sedmom desetljeću života neumorno vodi biogradski turistički brod s odličnim rezultatima.

Prije nekoliko dana otvorena je i Crvena luka koja je počela bilježiti noćenja. Otvoren je i prvi hostel s 80-ak kreveta. Uskoro se priprema susret inovatora u Biogradu, finale Jadranskih igara… Dobar rad najbolje se očituje u fizičkim pokazateljima.

Samo u srpnju Biograd je imao 317.000 noćenja, četiri posto bolje od prošlogodišnjeg srpnja s 3,5 posto rasta broja domaćih gostiju. U prvih sedam mjeseci već ima 600.000 noćenja sa četiri posto više domaćih gostiju, pa su realne pretpostavke da će do konca rujna biti prebačen broj od milijun noćenja.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

 

Možda ste propustili pročitati