Cijene nekretnina svugdje niže osim u Zadru

Prodaja nekretnina i dalje ide slabo, a cijene su pale u odnosu na lani, svugdje osim u Zadru, tvrdi portal CentarNekretnina. net.

Portal CenarNekretnina.net analizirao je ponude za više od milijun i 300 tisuća nekretnina u svojoj bazi i došao do slijedećih podataka. Ivan Knežević:

“”Usporedbe nekretnina za prošlu i ovu godinu možemo reći da su cijene pale za 5 %. Zadar i Zadarska županija jedina su iznimka, cijene su porasle za 1.9 %. Prema našin stranicama izgleda da veliki broj nekretnina koje su u Zadru pokraj mora se dobro prodaju pa je stoga cijena možda veća nego u ostalim dijelovima Dalmacije.”

Da su cijene nekretnina na području Zadarske županije više nego lani ne slaže se Zoran Marasović iz zadarske agencije Dalmatis.

“Cijene su se unatrag par godina na području Zadra i Zadarske županije recimo ustabilile. Zadar je na neki način iznimka da su te cijene ostale nepromijenjene. Moramo naglasiti da to isključivo vrijedi za nekretnine koje su još uvijek tržišno atraktivne, a za ove u perifernim dijelovima grada i slično tu su cijene padale.”

Objica naših sugovornika složni su pak da je stanje na tržištu nekretnina i dalje slabo. Pitali smo ih kako se kreću cijene u Zadarskoj županiji:

Knežević:

“Stanovi od 1450 eura po metru četvornom, 1200 do 1300 eura po metru četvornom kuće, dok najvišu cijenu preko 2100 eura drže apartmani i vikend naselja u blizini mora.”

Marasović:

“Raspon je tu dosta velik, imate stanova u Zadru od 1300 i 1500 eura, a na onim ekstra lokacijama i preko 2000 eura metar četvorni.”

Tržište nekretnina uvijek je dobar odraz stanja u društvu, a indikativan podatak je sigurno taj što portal CentarNekretnina iz mjeseca u mjesec bilježi porast ponuda za prodaju privatnih vlasnika, odnosno ljudi koji su primorani prodati svoje nekretnine da bi preživjeli ove teške gospodarske trenutke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...