“Čudesni festival” u šumu kraj Deringaja doveo 5.000 ljubitelja trancea i ekologije

Od 14. do 19. kolovoza, odnosno do ovog ponedjeljka, trajao je ovogodišnji Lost Theory Festival, festival trance glazbe, ekologije, druženja i života s prirodom.

Ove godine nam je festival, koji ima snažan ekološki predznak, donio radionice, kutak za djecu, performanse, kino projekcije… Lokacija festivala za koji mnogi, nakon što ga posjete, kažu da je “čudesan” je u Deringaju, u Lici i u Zadarskoj županiji.

Više od pet tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, većinom iz Europe, a najmanje iz Hrvatske, okupilo su u slikovitom mjestu gdje se ovaj festival održava treći put za redom. Kombinacija house i techno glazbr pokazala se dobitnom za brojne mlade, posebno one sa zapada Europe. Mnogi od njih, koje smo proteklih desetak dana vidjeli u Lici, bili su na sličnom festivalu prije, ali i nakon ovoga idu na sljedeće festivale sličnog karaktera. Ova festivalska publika je opuštena, gornje dobne granice rijetko iznad 35 godina, na odmoru ili nekoj životnoj pauzi, bez novčanih problema i sa željom da uspostavi što bolji kontakt s prirodom i novim ljudima.

U Deringaju su im na raspolaganju bili i brojni mali dućani s ručnim radovima, svježim voćem, nakit, odjeća…

Mnogi od njih noću su “partijali”, a danju bi se dali u istraživanje okoliša ili bi se spustili do mora na kupanje.

U “Healing Gardenu”, odnosno “vrtu iscjeljenja”, zainteresirani su ove godine mogli naučiti više o raznim tehnikama iscjeljivanja, ashtanga jogu, iscjeljivanje glasom, zvukom i kristalima… U kinu na otvorenom svaki dan su održavana razna predavanja, a prikazivani su i dokumentarni i art filmovi.

Najviše posjetitelja bilo je na cjelodnevnim partyjima održavanim na Psychedelic i Masala-land stageovi bili su mjesta s najviše ljudi na kojima su trajali cjelodnevni partyji. Dub-forest stageu, također se mogao “pohvaliti” odličnom atmosferom, dok je Experimental prikazao razne glazbene kombinacije. U zelenilu kraj slikovite rječice Otuče, na Chill out stageu našli su oni željni opuštanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...