Danijel Katičin u UV agencije za naftne derivate

Na zatvorenoj sjednici Vlada RH donijela je niz funkcionalnih i kadrovskih odluka.

Uz odluku o promjenama na čelu i u članstvu Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, a što može imati dalekosežne posljedice na pitanje izgradnje Trajektnog terminala u Gaženici još se jedno imenovanje tiče Zadarske županije, odnosno ovdašnjih kadrova.

Dugogodišnji načelnik Općine Tkon Daniel Katičin imenovan je članom Upravnog vijeća Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata.

Riječ je, naravno, o volonterskoj dužnosti članstva u jednoj od državnih agencija. Sam Katičin potvrdio nam je to:

– Da, ja sam valjda jedini Danijel Katičin u državi. Točno je da sam imenovan za člana u Vijeće. Drago mi je da je moj dugogodišnji rad prepoznat, pa i kroz jedno ovakvo imenovanje. Naravno da i meni predstoji upoznavanje s radom agencije.

Što se mog iskustva tiče kroz godine sam se bavio i posebno interesirao za obnovljive izvore energije. Znate da smo mi u Tkonu napravili malu fotonaponsku centralu od 10 kilovata, što nije velika stvar ali smo to učinili prvi na javnoj zgradi na ovom području. Kroz svoju prethodnu dužnost i prilike pohađao sam dosta radionica, tečajeva i edukacija pa i u Bruxellesu vezano za smjernice energetske politike EU, posebice značajne obveze snaženja obnovljivih izvora energije, kazao nam je Katičin.

Katičin je inače vodio Općinu Tkon 16 godina, do posljednjih izbora na kojima je poražen. Nosio je listu HNS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...