Dođite na brudet u Sukošan!

Sutra, u subotu, s početkom u 19.30 sati u Sukošanu će se održati jubilarno, peto natjecanje u kuhanju domaćeg brudeta pod nazivom “Brudetijada Sukošan 2013.”. Natjecanje će se već traficionalno održati na obali uvale Zlatna luka, nasuprot ostataka nadbiskupskog ljetnikovca Palac, iz XV. stoljeća, na lokaciji zvanoj Donje more. Iz nadbiskupskog ljetnikovca, sagrađenog na umjetno nasutom otočiću usred uvale, brodovima će se i dovesti riba potrebna za kuhanje brudeta.

– Za sada je prijavljeno desetak ekipa, a sve ekipe koje još žele sudjelovati mogu se prijaviti najkasnije do petka navečer zbog tiskanja zahvalnica i osiguranja potrebnog broja štandova, kazala je turistička animtorica Mirjana Veleslavić Nadinić.

Osim domaćih ekipa i ekipa iz okolnih mjesta i ove godine dolaze dvije ekipe iz Opuzena koje će spremati njihov tradicionalni brudet od jegulja, cipala i žaba te ekipa iz Kali, s otoka Ugljana, s nadaleko poznatim kualjskim brudetomi. Bez neretvanskog brudeta i kualjskog brudeta, tisuće posjetitelja ovoga istinskog spektakla bili bi uskraćeno. Najavljene su i druge ekipe, čekamo konačnu potvrdu dolaska, govori Veleslavić Nadinić.

Za zabavu je zadužena grupa Galeb. Stručni ocjenjivački sud na čelu i ovu godinu izabire tri najbolja brudeta, a posebna nagrada pripada i najveselijoj ekipi. Izvan konkurencije se kuha veliki sukošanski brudet s oko 250 kilograma ribe koji će se moći degustirati po minimalnoj cijeni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...