Fantela: “Znamo koliko vrijedimo”

Šime Fantela i Igor Marenić te Enia Ninčević i Romana Župan startaju danas u francuskom La Rochellu na Svjetskom prvenstvu olimpijskih dvojaca gdje se obilježava i 50 godina klase 470.

Dvije medalje su u džepu ove sezone, bronca na Europskom prvenstvu i zlato na Mediteranskim igrama. Šime Fantela i Igor Marenić ispunili su dva od tri zadana cilja, ili bolje rečeno prioriteta, jer kako oni to vole reći, cilj je jedriti što bolje, a rezultat kakav bude. Prošla četiri svjetska prvenstva Šime i Igor stajali su na postolju, zlato i tri bronce.

– Spremni smo, ovu sezonu smo odradili vrhunski, krenuli smo u ožujku, od tada nismo imali puno dana odmora, praktički samo trening i natjecanja. Na rezultat nikad ne jedrimo, međutim, znamo koliko vrijedimo i što možemo dati, tako da bez straha ulazimo u prvenstvo, idemo uživati, idemo jedriti – kazao je kao i uvijek sa smiješkom Šime Fantela.

Enia Ninčević i Romana Župan su, također ove godine ispunile jedan veliki cilj osvojivši srebro na Mediteranskim igrama. Time su ponovno ispisale još jedan dijelić povijesti hrvatskog jedrenja, kao naš prvi ženski dvojac kojem je pošlo za rukom da uzme medalju na MI.

– Mi smo svoj vrhunac za ovu sezonu dostigle, što se tiče same spreme, za svjetsko nemamo neka pretjerana očekivanja, nadam se da ćemo odvoziti najbolje što znamo. Bit će velika konkurencija, svi su tu i ako uđemo u najboljih 10-15 to bi bilo savršeno – rekla je Romana Župan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...