HNS spreman koalirati s HDZ-om

Hrvatska narodna stranka priprema dokument kojim će jasno definirati programske osnove za suradnju s SDP-om. Dokument bi trebao biti dovršen do jeseni, a ispod onoga što će biti definirano u materijalu nitko iz HNS-a neće smjeti ići.

Otkrio je to Jutarnjem listu tim HNS-ovih stručnjaka koji rade na navedenom dokumentu. Njime bi se trebalo spriječiti da, primjerice, ministar Slavko Linić donosi odluke s kojima koalicijski partneri nisu bili upoznati.

U HNS-u žele izbjeći sudbinu HSLS-a i HSS-a koji su koaliranjem s HDZ-om te zaziranjem od miješanja u politiku veće stranke, izgubili identitet i birače.

Tvrde da su donedavno bili na dnu po popularnosti, no nakon što su se suprotstavili uvođenju poreza na nekretnine, potpora birača im se udvostručila te sad iznosi šest posto.

HNS planira surađivati s onim strankama koje će jamčiti poštivanje njihove političke platforme. Uvjereni su da s osam do deset posto glasova nitko bez njih neće moći sastaviti vladu pa ne odbacuju mogućnost da na idućim izborima koaliraju i s HDZ-om.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...