Hvalevrijedan projekt “Čistimo zajedno II”

Udruga za zaštitu okoliša „Hippocampus“ iz Biograda na Moru u suradnji s partnerom Mladinski centar „Litija“ iz Slovenije provodi projekt pod nazivom „Čistimo zajedno II“ u sklopu koljeg su, od 03. do 05. kolovoza 2013. godine, odnosno u vrijeme održavanja „Biogradske noći“, Udrugu „Hippocampus“ posjetila su dva predstavnika partnera iz Slovenije. Svrha posjeta bila je upoznavanje partnera s područjem, pripremne radnje i razrada detalja oko svake pojedine aktivnosti projekta.

Cilj projekta je podići svijest i ukazati na važnost zaštite i očuvanja prirode i okoliša te prirodne i biološke raznolikosti. Projekt se provodi se u obliku inicijative mladih, a nastavak je projekta „Čistimo zajedno“ kojeg je Udruga “Hippocampus” provodila od 2010. do kraja 2012. godine, podignut na europsku razinu. Aktivnosti ovog projekta uključuju akciju čišćenja podmorja i obale na području Biograda na Moru, izložbu fotografija ljepota jadranskog podmorja, te edukativni zaron za mlade ronoice. Svrha projekta je podizanje svijesti o volonterizmu, javnom dobru i ekologiji među mladima. Projekt traje od sredine svibnja do sredine prosinca ove godine.

Također, Udruga „Hipppocampus“ partner je na projektu pod nazivom „Permakultura na podeželju in mestu“ čiji je nositelj upravo Mladinski center „Litija“, stoga će članovi Udruge već 12. kolovoza 2013. uzvratiti posjet i otputovati u Sloveniju. Tema ovog projekta je permakultura u smislu sustava samoodrživosti i života u skladu s prirodom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...