Ispituje se zakonitost optužnice protiv Gjergje i Perovića

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru, kojim predsjedava sudac Domagoj Kurobasa, ispituje zakonitost optužnice podignute početkom srpnja protiv Giuseppea Gjergje, bivšeg direktora KK Zadra i predsjednika kluba Dina Perovića.

To je postupak u skladu s izmjenama kaznenog zakona, kojim se optužnica može potvrditi a može i odbaciti, kazala je sutkinja Katarina Zdunić, glasnogovornica Općinskog suda u Zadru.
Odbacivanje optužnice, što je teoretski moguće, znači kako
neće doći do suđenje, pojasnio nam je Željko Rogić, predsjednik Općinskog suda na kojem je taj predmet već dodijeljen sutkinji Ivi Lovrin

Optužnicom, koju je podiglo Općinsko državno odvjetništvo, njih dvojica se terete za zloporabu u gospodarskom poslovanju, čime su proračun RH oštetili za ukupno 17 milijuna kuna (na samog Gjergju otpada utvrđenih 16 milijuna kuna.

Upravo taj iznos je sporan u postupku predstečajne nagodbe za koju je produžen rok dok se to ne raščisti, potvrdio je za Zadarski list Ante Poljak, predstečajni nadzornik u klubu.

On je rekao kako je “razlog prekida predstečajne nagodbe je taj što prethodno nije do kraja raščišćeno pitanje podnijete tužbe protiv bivših rukovoditelja Giergie i Perovića. To pitanje je samo na određeno vrijeme odgodilo postupak, a kada se to riješi, predstečajna nagodba će se nastaviti. Zakonom propisani rok, da predstečajna nagodba ne može trajati dulje od 120 dana, u ovom slučaju se prekida i neće se probiti, izjavio je Poljak prije mjesec dana.

To isto tako znači kako se neće i ne može čekati kraj sudskog postupka, koji teoretski može početi na jesen, a do odgođenog ročišta predstečajne nagodbe, koje bi se, također, održalo početkom jeseni, trebalo bi se razjasniti gdje spada 17 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...