Izvješće PU zadarske za 7. kolovoza

U protekla 24 sata, na području PU zadarske, evidentirane su šest teških krađa i pet krađa te tri narušavanja javnog reda i mira. Evidentirano je sedamnaest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.

 

Teška krađa

Jučer, u ulicama Josipa Jurja Strossmayera i Marka Marulića u Zadru, nepoznati su počinitelji provalili u stanove u vlasništvu 47 i 67-godišnjakinja te otuđili novac i zlatninu ukupne vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijete su kaznene prijave.

 

U noći s ponedjeljka na utorak, u Ulici Borisa Krnčevića u Viru, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva te otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

 

Jučer, u Turnju na Jadranskoj cesti, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 40-godišnjaka te otuđio dva mobitela, a u Zadru, Put crvenih kuća, u kuću u vlasništvu 54-godišnjaka te otuđio novac i zlatninu.

Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatih počinitelja podnijete su kaznene prijave.

 

Jučer u Sukošanu, na predjelu Tustica, nepoznati je počinitelj provalio u automobil u vlasništvu 36-godišnjaka te otuđio ručnu torbicu s novčanikom, novcem i mobitelom ukupne vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

 

Krađa

U proteklih nekoliko dana, u trgovačkom centru u Ulici Akcije Maslenice u Zadru, nepoznati su počinitelji otuđili novčanik s novcem i dokumentima u vlasništvu 55-godišnjakinje i 58-godišnjakinje.

Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatih počinitelja podnijete su kaznene prijave.

 

U noći s ponedjeljka na utorak, u Kukljici na predjelu Vruljica, nepoznati je počinitelj otuđio gumeni čamac s veslima u vlasništvu 44-godišnjaka vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

 

Jučer, na plaži u Sukošanu, nepoznati je počinitelj otuđio torbicu s novčanikom, mobitelom i novcem u vlasništvu 23-godišnjaka ukupne vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

 

Zlouporaba opojnih droga

Sinoć su policijski službenici Policijske postaje Pag, prilikom kontrole prometa u mjestu Gorica, zatekli 21-godišnjaka s 4 grama marihuane, 17-godišnjaka s 0,5 grama marihuane, 29-godišnjeg Španjolca 2 grama hašiša, 26-godišnjeg Talijana s 1,2 grama marihuane te 33-godišnjaka s 1 gramom marihuane.

Prilikom legitimiranja, na plaži Katarelac na Pagu, policajci s zatekli 19-godišnjaka s 0,5 grama marihuane, 18-godišnjakinju s 0,3 grama marihuane te 18-godišnjakinju s 1 gramom amfetamina. Svima je oduzeta opojna droga, a protiv njih su podnijeti optužni prijedlozi.

 

Akcija Vikend

Proteklog vikenda ( 02., 03., 04. i 05. kolovoza ) policijski službenici PU zadarske su, tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 933 vozila i vozača, a poduzeli su 345 represivnih mjera.

  • alkotestirano je 255 vozača, od kojih je njih 21 bilo pod utjecajem alkohola,
  • 12 vozila bez tehničkog pregleda i registracije,
  • 112 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine,
  • 95 vozača nije poštivalo prometni znak,
  • 4 su upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje
  • 8 ih nije koristilo zaštitnu kacigu

 

Iz prometa je isključeno 28 vozača i 12 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 58 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 7 je teško, a 18 osoba lakše ozlijeđeno.

U nedjelju, 04. kolovoza, oko 23 sata, u Zadarskoj ulici u Benkovcu, 29-godišnjak je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 1,46 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena tijekom vikenda.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...