“Ja sam jeb… Robbie Williams! Dobra večer, Zagrebe!”

Iako su pljusak i veliko nevrijeme uoči i za vrijeme prvog dijela zagrebačkog koncerta Robbieja Williamsa prijetili upropaštavanju glazbenog događaja sezone, angažman i show zvijezde, uz naknadno smilovane vremenske prilike, izvukli su na kraju dobru večer.

Osim kišurine i naglog zahlađenja, dojam su isprva pomalo kvarile i dosta velike čistine na stadionu koji unatoč dizanju pompe nije uspio biti popunjen nešto više od polovine, okupivši prema slobodnoj procjeni od 30 do 35 tisuća ljudi, i zvuk čija je kvaliteta više nego što bi smjelo na ovoj razini ovisio o poziciji gdje se nalazite; primjerice, do sjeverne tribine, na kojoj su ulaznice bile skuplje nego na parteru, dolazio je već prilično raspadnut i izobličen zvuk, dajući tek informaciju o onome što se događa na stageu.

A na stageu se odvijao doista vrhunski show, u što nije trebalo ni sumnjati. Naime, Robbie Williams je vrhunski zabavljač koji je pokazao da može održavati komunikaciju s desecima tisuća ljudi, pa bile to šale na račun svojih godina (“prestar sam za ta sranja” izjavio je nakon nekoliko neuspješno izvedenih boy band plesnih pokreta), populističke fore kao kada se pravio da ne zna što na hrvatskom znači “ja imam veliki k…” (to mu je navodno neki čovjek u hotelu sugerirao da kaže kada ga je pitao što reći publici na što će ženska publika uzdahnuti) ili kada naprosto treba pokretati mase da pjevaju za njim kao u njegovoj verziji „Minnie The Moocher“ Caba Callowayja.

Dva sata i petnaest minuta dug show Williams je započeo s „Let Me Entertain You“ i spuštanjem niz sajlu s vrha pozoronice kojom je dominirala njegova maska, a nastavilo se kombinacijom novih pjesama među kojima je najbolje sjela „Candy“ te najvećih hitova poput „Millenium“, „Better Man“, „Rock DJ“ i drugih koji pripadaju najboljoj i najzdravijoj formi popa koji je danas moguće čuti (minus, treba napomenuti „Supreme“).

Među najdojmljivije izvedbe uvrstila se fenomenalna autobiografska „Me And My Monkey“, a za sam kraj u bisu ostavljeni su „teškaši“: „Feel“, „She’s The One“ i „Angel“. I obećanje da će se kad završi turneju vratiti u Hrvatsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...