Merkel kritizirala politiku Rusije i Kine prema Siriji

Njemačka kancelarka Angela Merkel kritizirala je u razgovoru za tjednik Focus Rusiju i Kinu zbog njihova stajališta u UN-u koje je spriječilo donošenje izjave kojom bi se od Sirije tražilo da inspektorima te organizacije dopusti provođenje istrage o navodnom kemijskom napadu.

Merkel je rekla da je protivljenje Rusije i Kine nažalost onemogućilo donošenje službene izjave UN-ova Vijeća sigurnosti u kojoj se traži da im se osigura slobodan pristup’ mjestima napada. Sada se UN-ovim inspektorima, koji su već u Siriji, mora što prije omogućiti dolazak na teren, rekla je kancelarka.

Prema njezinim riječima, vojska je na civile ispalila barem tri salve raketa opremljenih kemijskim bojnim glavama. Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon upozorio je da je uporaba kemijskog oružja zločin protiv čovječnosti koji će imati teške posljedice za počinitelje.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...