Na domaćim linijama više putnika, podbacila linija za Anconu

U zadarskoj gradskoj luci prilična gužva proteklog vikenda, najjačeg ove turističke sezone. Na svim glavnim trajektnim linijama prema zadarskim otocima prošloga je tjedna zabilježen porast broja putnika i vozila.

Od 5. do 11. kolovoza na liniji Zadar -Preko prevezeno je 55000 putnika i 9700 vozila, što je povećanje od tri posto. Čak 11 posto više putnika i vozila bilo je liniji za Brbinj na Dugom otoku, oko 9500 putnika i 2600 vozila. Povećanje je Jadrolinija zabilježila i u prometu iz Biograda prema Tkonu, deset posto više putnika, oko 24000, te tri posto više vozila, oko 4900.

Prošloga tjedna jedino je pad prometa zabilježen na međunarodnoj liniji između Zadra i Ancone, i to dosta značajan, čak 24 posto manje vozila i 12 posto manje putnika. Trajektom Jadrolinija između Zadra i Italije putovalo je prošloga tjedna 6200 putnika s nešto više od 1000 vozila.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...