Na liniji Yokohama – Biograd – Yokohama

Senzacija iz Japana! U grad mira Biograd na Moru iduće godine na proljeće pristat će japanski Brod mira (Peace boat) s oko 1.000 putnika iz brojnih zemalja svijeta. Istovremeno gradonačelnik Ivan Knez, odnosno Grad Biograd, dobio je povjerenje za još jedan četverogodišnji dopredsjednički mandat u svjetskoj asocijaciji Gradonačelnici za mir (Mayors for Peace) koja trenutačno broji oko milijardu ljudi u točno 5.712 učlanjena grada iz 157 zemlje i regije.

Riječ je o čarteru japanskih, nevladinih organizacija i zaklada koji služi kao svjetski ambasador za širenje ideja mira, ljudskih prava i odgovornog odnosa prema okolišu. Uz slogane “kraljevskog grada” i “srca Jadrana” Biogradu od sada može koristiti i atribut “grada mira”.

Brod mira već 29 godina kreće iz japanske luke Yokohama i godišnje održi tri globalne plovidbe. Jedna plovidba traje tri mjeseca tijekom kojih brod obilazi luke i gradove dvadesetak zemalja svijeta sve dok ne napravi puni krug oko Zemljine kugle i ponovno se vrati u Yokohamu, govori Knez.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...