Cestitka_Uskrs

Najmagičniji festival kreće već od ponedjeljka

Već dugo najavljivani Lost Theory festival koji se održava od 14. do 19. kolovoza u Deringaju kod Gračaca predstavlja ovogodišnju satnicu i bogati program dodanih sadržaja: kina na otvorenom, performansa, radionica i predavanja na teme iz alternativnih područja života.

Kamp se otvara dva dana prije službenog otvorenja festivalskih vrata za posjetitelje, točnije u ponedjeljak 12. kolovoza u 10:00. Na području kampa postavljeni su različiti štandovi i restorani, te dub stage na kojemu pre-party počinje ved 13. kolovoza od 10:00 do 17:00. Taj isti dan tradicionalno je rezerviran i za posjete lokalnog stanovništva, te je za njih pripremljen poseban večernji program kako bi se pobliže upoznali sa radom i vizijom festivala.

Program radionica u kampu počinje 14. kolovoza od 10:00 sa Ashtanga Yogom, a vrata festivala otvaraju se u 14:00 sati. Ceremonija otvaranja i glazbeni program počinju u 21:00 na glavnoj (psy) pozornici, a predvodi ga Eat Static uz koreografiju cirkusa Hoka Hey. Svaki dan u vremenu od 17:00 do 20:00 je mali predah od glazbe, a za to vrijeme možete pogledati cirkuske predstave i naučiti žonglirati. Ukoliko se želite potpuno opustiti, zaputite se u “Healing garden” gdje možete naučiti različite tehnike iscjeljivanja ili se pak prepustiti kojoj. Smijeh yoga, ashtanga yoga, iscjeljivanje glasom, zvukom i kristalima samo su neke od tema koje de vas barem na kratko odvesti u jedan potpuno drugačiji svijet u kojem možete opustiti svoj duh i tijelo.

U kinu na otvorenom svaki dan do 20:00 se održavaju predavanja. Jaman Tree, dugogodišnji aktivist za očuvanje planeta zemlje držati de predavanje na temu permakulture, demokracije hrane, duboke ekologije i globalizacije. Između ostalog, polaznici predavanja mogu naučiti tehnike vrtlarenja kojima se stvaraju jednostavni sistemi uzgoja hrane. Slično ovome je i predavanje o uzgoju gljiva u vlastitom vrtu, i tema “Hrana bez karme”. Od 20:00 u kinu počinju projekcije dokumentarnih i art filmova, a Tabor film festival je i ove godine odabrao najbolje kratke filmove, koje možete pogledati u petak i subotu. Festivalski program završava u ponedjeljak 19.kolovoza u 12:00, a nakon toga je after party u kampu.

Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 750 kuna produžena je do 10. kolovoza, a ukoliko niste u mogudnosti dodi na cijeli festival možete kupiti vikend ulaznicu po cijeni od 525 kuna. Vikend ulaznice vrijede od petka 18. kolovoza od 18:00 do kraja festivala

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...