Ninjani pohrlili na izložbu za pomoć bolesnom branitelju

Nikada do sada ninska galerija “Višeslav” nije bila ispunjena posjetiteljima do posljednjeg mjesta kao što je to bilo u četvrtak navečer. U nazočnosti brojnih uglednika javnog, kulturnog i političkog života Nina i Zadra te Zadarske županije, otvorena je u organizaciji Grada Nina i Lige protiv raka Zadar retrospektivna izložba grafika čuvenog hrvatskog slikara, grafičara, likovnog kritičara, filozofa i velikog umjetnika Dimitrija Popovića.

Izložba koja obuhvaća 30 djela iz svih Popovićevih faza, počevši od sakralnih djela do manifestacija ljepote, ima humanitarni karakter jer dio novca od prodaje bit će u dogovoru organizatora i autora putem Lige za borbu protiv raka proslijeđen za liječenje hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata Miroslava Alića koji se bori za život, jer je obolio od karcinoma kože.

Izložba će biti otvorena tijekom kolovoza. Svojim nastupom otvorenje su uveličali članovi domaće muške klapa Condura te glazbeni trio sestre Sipina – Dora na violini, Eva na klaviru i Klara na vilolončelu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...