Oldtimeri sutra na Branimirovoj

Splitska banka kao pokrovitelj, s ponosom predstavlja predstojeću turneju oldtimer vozila marke Citroen Traction Avant. Nakon Rovinja 27. kolovoza 2013., turneja oldtajmera nastavlja svoje putovanje te će svi ljubitelji oldtajmer vozila imati prigodu 30. kolovoza 2013. u Zadru, na Obali kneza Branimira vidjeti jedan od najatraktivnijih modela automobila iz prošlog stoljeća, što je proizvođen od 1934. do 1957. godine.

Ljubitelji oldtajmer vozila sigurno znaju da je to prvi serijski automobil u Europi koji je za prijenos snage koristio prednje kotače a, također ovo je i prvi serijski monovolumen u povijesti. Zanimljiva je i činjenica kako je s maksimalnom brzinom od 100 kilometara na sat i potrošnjom od 10 litara goriva na 100 kilometara, Citroen Traction Avant bio jedan od najpoželjnijih sportskih automobila svog vremena.

Kako svi ljubitelji automobila ne bi ostali uskraćeni za mogućnost vidjeti i iz prve ruke čuti ponešto o automobilima te kako bismo dodatno obogatili turističku ponudu, ali i razveselili domaće stanovništvo, Splitska banka je organizirala i javno cjelodnevno izlaganje vozila te mogućnost razgovora s vozačima s početkom od 10 sati.

Ljubitelji automobila će nakon Rovinja i Zadra nastaviti prema svojoj odredišnoj destinaciji: Splitu, 3. rujna 2013.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...