Počinju pripreme, a Zadar nema ni trenera ni igrača

Košarkaški klub Zadar i njegovi navijači ne pamte ovakvu situaciju. Na dan početka priprema prva momčad nema ni trenera ni seniorsku petorku. Zapravo, upitno je hoće li uopće danas početi pripreme, jer je datum 12. kolovoza zakazan u dogovoru s Antom Nazorom, koji neće ostati na klupi Višnjika. Pitanje je ima li smisla krenuti s pripremama dok klub pod ugovorom nema dovoljno igrača niti za partiju basketa tri na tri, a kamoli nešto više. Da je situacija teška i puna nepoznanica jasno je već mjesecima, no prošli tjedan je poprimila kaotične razmjere. I s razlogom su svi oni kojima je KK Zadar pri srcu zabrinuti za klupsku budućnost. Jer nema nikoga tko bi jasno, glasno i nadasve iskreno mogao reći kakva je situacija u ovom trenutku. Uvijek se nešto čeka, odugovlači, prebacuje na druge, ali tome prije ili kasnije mora doći kraj.

Tako je neočekivano došao kraj i suradnji Zadra i Ante Nazora. Splitskom treneru, koji je prošle sezone ispunio i u jednom dijelu nadmašio klupske ciljeve, ugovor je istekao 1. lipnja. Po završetku sezone obje su strane izrazile želju za nastavkom suradnje, ali se iz nekog razloga nije odmah išlo na potpisivanje ugovora. Čekalo se da se Nazor vrati s Europskog prvenstva u Latviji, gdje je vodio hrvatsku juniorsku reprezentaciju do srebrne medalje, nakon čega je potvrđena obostrana želja za nastavkom posla na Višnjiku. Kada je 6. kolovoza u poslijepodnevnim satima Klub objavio da je s Nazorom postigao dogovor i to na više godina, činilo se da je potpisivanje ugovora samo stvar formalnosti, no očito nije bilo tako. Prolazili su dani, potpisa na papiru nije bilo, a kulminacija se dogodila u petak navečer, kada je Klub objavio da Nazor ipak neće ostati.

Činjenica je da Zadar mora u potragu za novim trenerom i da za to ima jako malo vremena. Ne bi ova situacija ni bila toliko sporna da se dogodila prije dva mjeseca, a ne svega nekoliko dana prije početka priprema. Ovako, ostaje činjenica da Zadar u novu sezonu ulazi kao jedina momčad u ABA ligi (vjerojatno i šire) bez trenera i koja nije dovela nijednog jedinog novog igrača. Da, nije ni Partizan, s tom razlikom da Beograđani imaju okosnicu, koja je lani osvojila regionalnu ligu, a Zadar je ostao bez okosnice, koja je jedva izbjegla posljednje mjesto.

Pa ne bi ni to bila najgora stvar na svijetu kada bi se barem znalo realno stanje stvari. Sada se ne zna ni tko će biti trener, ni tko će igrati, ni kada će početi pripreme, na kraju krajeva ni hoće li kluba uopće biti. Svi vjeruju da će predstečajna nagodba uspjeti, no svi su vjerovali i da će Nazor ostati pa nije. Jedino što je sigurno (valjda) je da bi se danas u podne pred novinarima trebali pojaviti Boris Skroće direktor i Branko Skroče, sportski direktor Kluba. I pritom će biti mnogo zanimljivije čuti što će reći prvi, jer potonji češće istupa u javnost, a čini se da su mu ruke vezane. Jer Skroče je, kao osoba odgovorna za sportski segment, htio Nazora za trenera i predložio je nekolicinu igrača, koje Nadzorni odbor nije prihvatio. Zašto? To je pitanje na koje svi žele čuti odgovor. Ima li Zadar uopće novaca da izvuče sljedeću sezonu? Ima li plan kako da to napravi, jer je ovaj s Nazorom i prošlosezonskom okosnicom očito propao? Kada će se nešto pomaknuti s mrtve točke? Tko će igrati u dresu Zadra sljedeće sezone, a tko će ga voditi? Hoće li kluba uopće biti? Kada će se riješiti pitanje predstečajne nagodbe? Dosta je bilo odugovlačenja.  Pitanja je bezbroj. Vrijeme je za odgovore. Ma kakvi oni bili, samo da su jasni i iskreni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...