Podvožnjak ispod piste čeka lokacijsku dozvolu

Varaždinska tvrtka “Via plan” prikupila je i županijskom Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje predala sve potrebne suglasnosti za ishodovanje lokacijske dozvole projekta izgradnje podvožnjaka ispod piste Zračne luke u Zemuniku.

Izgradnja tog podvožnjaka, ispod mjesta gdje je nekada zrakoplovna pista presijecala cestu, u Zemuniku je “priča svih priča” jer je riječ o najbržem spoju općinskog središta sa Zadrom.

– Još uvijek je rano konkretno govoriti o projektu podvožnjaka, jer tek krajem idućeg tjedna možemo očekivati da će zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole biti razmatran. Svoj dio od pet posto vrijednosti idejnog projekta Općina Zemunik je platila i sada se nadamo da će lokacijska dozvola biti izdana – kaže općinski načelnik Ivica Šarić.

 

Usuglašeni detalji

Mada je bivši načelnik Joso Marušić svojedobno govorio o 30 milijuna eura vrijednom projektu, Šarić ne želi “spominjati nikakve iznose i nagađati o cijeni podvožnjaka: nositelj projekta su Hrvatske ceste, a procjenu vrijednosti dat će projektanti”.

– Najvažnije nam je što su dva projekta – za podvožnjak i za proširenje piste Zračne luke – usuglašeni i što su oko toga postignuti dogovori. Sve drugo je stvar procedure i načina na koji će Hrvatske ceste financirati projekt – zaključuje načelnik Ivica Šarić.

Usuglašenost dvaju projekata potvrđuje i Katica Pupić Bakrač, direktorica Zračne luke Zadar:

– Poslali su nam idejno rješenje podvožnjaka na koje je naš projektant imao neke primjedbe, pa su na sastancima projektanata usuglašeni detalji i u idejni projekt podvožnjaka unesene određene korekcije. Mi nemamo ništa protiv da taj projekt ide u realizaciju – kaže Pupić Bakrač.

Pista zračne luke trebala bi biti kompletno rekonstruirana i produžena za 700 metara, a projektom se predviđa i proširenje spojnica i staza za vožnju. Vrijednost radova na obnovi piste procijenjena je na 275 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...