Predstavljen Zavičajni riječnik i kronika mjesta Brbinj

U nedjelju 25. kolovoza 2013. godine u Brbinju na Dugom otoku u župnoj Crkvi sv. Kuzme i Damjana održano je predstavljanje knjige Zavičajni riječnik / Kronika mjesta Brbinj gospođe Gordane Rančić (1940.), inače poznate kao čakavska pjesnikinja.

Uz brbinjskog župnika o. Jakova Teklića, koji je najavio rečeno predstavljanje, o knjizi Zavičajni riječnik / Kronika mjesta Brbinj govorila je autorica Gordana Rančić, književnik Tomislav Marijan Bilosnić i prof. Ivan Hajdinjak iz Varaždina. Bilosnić je inače urednik ovog izdanja i autor pogovora, dok se gosp. Hajdinjak predstavio i kao učitelj gđe. Rančić pedesetih godina prošloga stoljeća.

Bilosnić je Zavičajni riječnik / Kronika mjesta Brbinj Gordane Rančić nazvao iscrpnim i fascinantnim, u svakome slučaju djelom vrijednim velike pohvale, jer je „riječ o djelu amatera, zaljubljenika u svoje mjesto, ali o djelu koje je napravljeno profesionalno.“

Zavičajni riječnik / Kronika mjesta Brbinj na više od tristo stranica, u tvrdo uvezanom izdanju, objavio je agilni zadarski izdavač 3000 godina Za dar, dok su izdavanje knjige pomogli Općina Sali, Zadarska županija, te kapetani duge plovidbe gosp. Miroslav Kaleb i Zlatko Meštrov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...