Propust u Googleovom Chromeu omogućuje bilo kome da pogleda sve šifre

Svatko tko ima pristup Googleovom Chromeu može pogledati sve šifre na vrlo jednostavan način, no Google iako svjestan ovog problema, nema planova mijenjati sustav.

Ovaj problem otkrio je Elliott Kember, developer iz Velike Britanije, a osim što se može pristupiti privatnim računima, oni koji koriste Chrome u poslovne svrhe izloženi su opasnosti da se bilo tko dočepa lozinka koje se nalaze na tom Chromeu.

Justin Schuh iz Googleovog tima developera kaže kako su svjesni ovog propusta, te kako za sada nemaju plan promijeniti sustav. Britanski izumitelj weba Sir Tim Berners-Lee nazvao je ovaj propust “kako doći do lozinka starije sestre.”

Inače, Chrome je jedan od tri najčešće korištena preglednika, odmah pokraj Firefoxa i Internet Explorera, što predstavlja velik problem za njegove korisnike, pogotovo ako je sam Google svjestan problema i ne želi reagirati.

Dakle, šifre se mogu pogledati tako da se klikne na Settings, te na kraju stranice na “Show advanced settings”, nakon toga “Manage saved passwords” i u formi gdje se nalaze sakrivena šifra nakon klika pojavit će se gumb “Show” koji prikazuje sve šifre. Ili jednostavno kliknete na ovaj link kroz Chrome i chrome://settings/passwords i zatim na “Show”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...