Škovrlj: “Vrh HRT-a dao mi je nalog oko prostora za novinare!”

Preustrojem HRT-a, Zadar je po prvi put dobio status RTV Centra s vrlo dobrim izgledima da se do kraja godine riješi višedesetljetni problem s prostorom koji su imali lokalni zaposlenici zadarskog dijela javnog servisa. Najavljuje to nedavno izabrani voditelj Edi Škovrlj, čelni čovjek RTV Centra s ukupno 56 zaposlenika.

– Sada radimo na dvije “podstanarske” lokacije, a u obje imamo ekstremnih problema s uvjetima rada: televizijski dio nam je u DHM-u gdje unatoč klima uređajima temperatura ljeti dosegne 38 stupnjeva, a radijski dio je u potkrovlju Providurove palače gdje krov prokišnjava svake jeseni i zime. Uz to, DHM je pripao Sveučilištu, a Providurova palača je već prenamijenjena za Baštinski centar s muzejima. Za ta dva neodgovarajuća prostora mjesečno plaćamo najam od 42 tisuće kuna – kaže Edi Škovrlj podvlačeći da je rješavanje problema s prostorom zadarskog RTV Centra konačno postao priroritet cijele kuće:

– Zadužen sam za pronalaženje novog, zajedničkog prostora. Pronašao sam tri prostora koji nam lokacijom, kvadraturom, tehnički i financijski posve odgovaraju, a obišli su ga i direktori iz Zagreba zaduženi za taj dio posla. U subotu nam dolazi gospodin Bajić, HRT-ov direktor za nekretnine, radi pregovora s vlasnicima tih prostora oko cijene najma – kaže Škovrlj jako zadovoljan spremnošću vrha HRT-a da se problem konačno riješi.

Škovrlj ne želi otkrivati o kojim se prostorima, radi niti tko su vlasnici, a riječ je o 450-500 četvornih metara, koliko RTV Centru treba.

Poslovno restrukturiranje u Zadru je već obavljeno: objedinjeni su Radio Zadar i uređivanje WEB stranice s TV redakcijom:

– Dosada se znalo događati da radijski i TV novinari rade isti posao iako radimo u istoj kući, pa je očito da to to može odraditi i jedan čovjek, pogotovo zato što je osnovna intencija restrukturiranja objedinjavanje i racionalizacija poslovanja, kaže Škovrlj.

Objedinjenom redakcijom rukovodit će Vladimir Šetka, pomoćnica za televizijski dio je Andrea Buča, Toni Pajkin je urednik Radio Zadra, Siniša Cvitanović je šef tehnike, a glazbeni urednik je postao Marko Barančić. Otkaza neće biti, računa se na smanjenje broja zaposlenih zbog odlazaka u mirovinu, a Edi Škovrlj dodaje da nije isključeno dovođenje nekoliko mladih ljudi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...