Što nesanica čini vašoj ljubavnoj vezi?

Osobe koje nisu dobro spavale sklonije su neprijateljskijim svađama i obostranom nedostatku razumijevanja. Tako besane noći mogu pogoršati ljubavne svađe.

Nakon besane noći, iscrpljeni, nenaspavani i umorni prava ste tempirana bomba, a eksploziju će najvjerojatnije pokrenuti vaši najbliži. Naime, osobe su sklonije iskaliti se na svojoj boljoj polovici ako su prošlu noć loše spavali. Do ovog su zaključka stigli istraživači Sveučilišta Kalifornije koji su zaključili kako besane noći mogu pogoršati ljubavne svađe.

Naime, nakon besane noći, vještine rješavanja sukoba te sposobnost procjene partnerovih emocija jednostavno se smanje, tvrde američki psiholozi.

Oni su intervjuirali više od stotinu parova, a ispitanici su izjavili kako su se više svađali s boljom polovicom nakon neprospavane noći.

‘Dok su prethodna istraživanja pokazala kako loš san negativno utječe na veze, ovo novo otkriće baca svjetlo na način na koji loš san kompromitira sposobnost parova da izbjegnu sukob ili ga bolje riješe’, zaključila je Serena Chen.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...