Što svaki muškarac mora znati o modi

Znate kako to već ide – prijateljice se okupe uz kavicu na špici, a kad ih čujete kako se hihoću dok vi prolazite, više ni sami niste sigurni smijulje li se to možda baš vama. Istina je da često komentiraju prolaznike, osobito kakav promašeni styling. Da vam se promašaji ne dogode, naučite sljedeće.

Pogledate li se u ogledalo svaki put kad izlazite iz kuće? To bi bilo uputno, makar nosili najprovjereniju kombinaciju. Nikad se ne zna. A da igrate na sigurnu kartu, držite se ovih 10 zakona:

 

1. Šeširi su super, ali kupujte i nosite samo onaj za koji ste provjerili stoji li vam savršeno. U suprotnom, vaš bi styling mogli prozvati ‘nakaradnim’.

2. Znamo da volite sportske aktivnosti, ali navijačke majice i sve one koje govore da ste učlanjeni u neki klub nosite tamo gdje im je mjesto – na utakmicama.

3. Ruksaci i raznorazne vreće i vrećice nisu svakodnevna torba. Žao nam je.

4. Razumijemo i da volite one male torbice koje se nose preko torza, ali njih zaboravite za posao. Prekrižite. Odmah.

5. Uska majica s tankim naramenicama, ona koja izgleda poput potkošulje? Znamo da je vruće, ali nemojte ni pomišljati na nju. Ako i nosite potkošulju, žene je ne žele vidjeti.

6. V-izrez na majici je u redu, ali normalan V-izrez. Onaj malo dublji mogao bi izazvati reakcije koje ne želite probavljati.

7. Šorc? Pozdravljamo modnu hrabrost, ali u super kratkim hlačicama mogli biste izazvati upitnike iznad mnogih glava po gradu.

8. Pustimo sada ‘klonovski izgled’, ali kratke hlače tik iznad koljena nekako najbolje pristaju muškarcima za iole ozbiljne ljetne prilike. Široke hlače do ispod koljena pak mogu prijeći u totalnu katastrofu.

9. Japanke se nose samo ispod tuša, na plažu i možda oko kuće. Dalje od toga ne dolazi u obzir. A vi se inatite, ako baš želite! I, da, čarape na otvorene sandale nisu nikakva fora.

10. Manje je više. Razumijemo da volite modne dodatke. Ali marama oko vrata, krupna ogrlica, lanac na boku, narukvica na jednoj ruci i rubac oko zapešća na drugoj malko su previše.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...