Stotine janjaca i štandova u Sukošanu

“Majka Božja i sveti Kasijan uslišija je naše prošnje i molitve. O svi sveti dali ste nam lipi dan i za u crkvu i za feštanje”, čulo se jučer u Sukošanu za vrijeme velike procesije koja se tradicionalno održava na blagdan biskupa i mučenika sv. Kasijana, nebeskog zaštitnika župe Sukošan po kojem su sukošanski preci i nadjenuli ime ovom naselju smještenom uz mirnu uvalu Zlatna luka.

Blagdan sv. Kasijana, zaštitnika Sukošana, slavi se 13. kolovoza kada oko mjesta vjernici idu u procesiji noseći njegov kip uz pjevanje liturgijskih pjesama župnog zbora pod ravnanjem č. s. Antonije.

Na svečanoj koncelebriranoj svetoj misi u crkvi sv. Kasijana i na dvorištu uokolo crkve nazočio je velik broj vjernika. Ipak, usprkos zvizdana i temperature od plus 31 stupanj Celzijeva očekivao se veći odaziv vjerničkog puka.

Euharistijsko slavlje je u zajedništvu sa župnikom don Tomislavom Sikirićem i subraćom svećenicima predvodio mladomisnik don Damir Šehić iz župe svete Stošije mučenice u Biogradu na Moru. Prvi je to biogradski svećenik nakon 70 godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...