Stranaca čak 18 posto više!

Službeni podaci o turističkom prometu u mjesecu srpnju i razdoblju siječanj – srpanj 2013. iznijeti u Turističkoj zajednici Grada Zadra kažu kako je u srpnju ostvareno pet posto više, a u sedam mjeseci devet posto noćenja više. Podaci su dani bez nautike (koju odvojeno iskazuje Hrvatska turistička zajednica za cijelu zemlju). No kako su i objavljeni podaci HTZ- a o nautičkom turizmu u znaku rasta, to ove brojke može učiniti samo boljima.

U međuvremenu je ministar turizma Darko Lorencin upravo u Starigradu objavio je službene statističke podatke o prihodima od turizma s lijepim rastom, a zajedno s direktoricom HTZ Meri Matešić ove će rezultate prezentirati i u četvrtak u Zadru.

Detaljniji podaci za sam Zadar kažu kako je u srpnju 2013. godine na području TZ Grada ukupno registrirano 61.240 gostiju, od čega 5.621 domaći i 55.619 stranih. U odnosu na srpanj u 2012. godini zabilježeno je ukupno povećanje broja turista od plus osam posto, pri čemu je broj domaćih manji za 11 posto, a broj stranih veći za 11 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...