Cestitka_Uskrs

Time, CNN i Washington Post žrtve napada sirijskih hakera

Time, CNN i Washington Post našli su se na udaru pristaša sirijskog predsjednika Bashara al-Assada koji su provalili na web stranice ovih američkih medija.

Glavni krivac za napad, kako piše bbc.co.uk je tvrtka Outbrain, koja napadnutim stranicama preporučuje zanimljive linkove.

Ovaj put umjesto nje to su učinili hakeri koji su iskoristili Outbrainov sigurnosni propust i upali u njegov sustav te ‘preporučili’ linkove koji umjesto na zanimljiv sadržaj vode na stranice Sirijske elektroničke vojske (Syrian Electronic Army). Riječ je ustvari o hakerima koji podržavaju sirijskog predsjednika.

Emilio Garcia-Ruiz, urednik Washington Posta uz najnoviji priznao kako to nije jedini napad jer hakeri su napade izvodili i prije. Tako su provalili Twitter profil jednog od zaposlenika i putem njega slali prosirijske poruke.

Također, tijekom prošlog tjedna napadnuti su i Facebook i Twitter profili New York Posta.

Iako je napad otkriven i uklonjen u roku od pola sata, a sve tri novinske kuće tvrde da nisu kompromitirane stručnjaci upozoravaju da su ovakvi napadi opasni jer na taj način hakeri mogu širiti viruse ili krasti podatke o posjetiteljima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...