Tjedni tehno pregled

Ponedjeljak – Dobra vijest za twitteraše i twitterašice na udaru digitalnih siledžija – uvedena je opcija prijave nasilnih korisnika kao dio servisa. Promjena dolazi izvana, upornim radom aktivistice za prava žena Caroline Criado-Perez čiju su sugestiju nakon 100.000 prikupljenih potpisa odlučili prihvatiti i u Twitteru. S druge strane, Google Glass, koje su neke zemlje već sada zabranile koristiti u vožnji, navodno od korisnika pravi bolje vozače. Tvrdi to jedan o Googleovih programera koji je razvio aplikaciju GlassTesla za korištenje Googleovih naočala u Tesla Modelu S. U danu pretrpanom informacijama saznali smo i da FBI bez problema nadzire sve uređaje s Androidom, a Nokia će krajem idućeg mjeseca izbaciti svoj tablet.

Utorak – Microsoft je odlučio sniziti cijene (u SAD-u – kod nas se uopće ne prodaju, da ne bi bilo zabune…) svojih Surface Pro tableta i to za 100 dolara. Steve Ballmer je navodno duboko nezadovoljan njihovom prodajom. A ni anonimnost na Internetu više nije onoliko anonimna kako bi se nadali – Američke službe iskoristile su JavaScript propust u Firefox 17 ESR pregledniku te došle do IP adrese osobe koja stoji iza Freedom Hostinga. (Ono što sam pisao… to sam se samo šalio… hehehe…)

Srijeda – Kibernetski rat u punom jeku – Amerikanci su postavili lažni sustav za tobožnju kontrolu vodovoda, a koji je, tvrde, privukao kineske hackere koji su ga napali i time, tvrde američki izvori, otkrili svoju lokaciju. Gospođo, javite vašu lokaciju, rekao bi Ripper… Iz znanstveno (fantastičnih?) visina vijest o simulaciji rada jedne sekunde ljudskog mozga. Ne kažu čijeg….

Četvrtak – Kako znate kad nekoj firmi stvarno gori pod petama? Kad otkaze počnu dobivati i oni krivi za to – šefovi. To se događa u Blackberryju koji nikako da se iskoprca iz bunara u koji je upao. S radom je, pak, počeo Openpower konzorcij kojega čine IBM, Google i Nvidia, a koji promovira PowerPC arhitekturu i koji je navodno protuteža Intelu.

Petak – Novi trojanac, ovoga puta za Linux sustave i to u bankovnom okruženju. Bankari – ph3ar! A francuski zakon o opominjanju korisnika koji preko Interneta skidaju nedozvoljene sadržaje donosi nove rekorde – agencija HADOPI koja ga provodi poslala je 2 milijuna opomena. doduše, Francuska ima 65 milijuna stanovnika. Kod nas bi opomena vjerojatno bilo negdje u rangu 4,2 do 4,3 milijuna…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...