Traže se najbolji berači soli i majstor roštilja

I ove godine Solana Nin pripremila je jedinstvenu slanu poslasticu – 2. festival soli koji će se održati sljedećeg četvrtka, a koji će biti obogaćen natjecanjima najboljih berača soli i najvještijih meštara od roštilja.

Drugi festival soli, jedinstvena „slana” manifestacija u ovom dijelu Europe, održat će se na bogatim poljima Solane Nin, jedne od najvećih turističkih atrakcija grada Nina. Solana je za taj dan pripremila pregršt cjelodnevnih veselih iznenađenja za sve posjetitelje. U sklopu tematski zanimljive radionice pod palicom specijalistice za kliničku dijetetiku i nutricionistice Tene Niseteo (Definicija hrane d.o.o.), s početkom u 10.30 sati, posjetitelji će otkriti sve blagodati soli i njezine pravilne primjene u kužini. Popodne, od 17 sati, festivalski će posjetitelji pokazati kulinarske vještine u roštiljanju s Cvijetom soli i naučiti zašto je dodavanje soli jelima istinska umjetnost. Kako bi dokazali svoju umješnost, meštri od roštilja spravit će glavno jelo, prilog i desert, redom začinjene Cvijetom soli, a o njihovom umijeću presudit će žiri predvođen chefom Matom Jankovićem. Za sve one koji se bolje snalaze izvan kuhinje ili žele barem na jedan dan postati berači soli, Solana Nin je pripremila atraktivno natjecanje u tradicionalnoj berbi soli.

Pobjednike očekuju vrijedne nagrade, a zbog ograničenog broja natjecatelja prijave se primaju do 29. kolovoza na e-mail [email protected].

– Sveukupno će BITI po 20 sudionika za svako natjecanje. Radi se o novitetu za ovu godinu, novom programu malo drugačijem od prošlogodišnjeg kojim su više prevladavale radionice, pojasnila je Ana Krpan iz Solane Nin.

Sve namirnice i oprema za natjecanje na roštiljadi su osigurani, a izbor mesa bit će dogovoren naknadno u suradnji s Matom Jankovićem, dodala je, pozivajući pritom natjecatelje da se odazovu, oboružani jedino – vedrim natjecateljskim duhom!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...